Termeni si conditii de participare

Agentia Nationala de Administrare Fiscala organizeaza incepand cu luna iulie \"Loteria bonurilor fiscale\". Participantii trebuie sa aibe varsta de peste 18 ani, iar numerele extrase sa corespunda cu data si valoarea bonului fiscal. Persoana castigatoare trebuie sa se afle in posesia bonului care sa ateste cumpararea bunurilor si serviciilor autohtone.

Scopul acestei actiuni este de a reduce evaziunea fiscala, iar ANAF a alocat suma de 10 milioane lei pentru cea de-a doua jumatate a acestui an.

Extragerile vor avea loc la jumatatea fiecarei luni, mai exact in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, dar si ocazional.

Procedura este urmatoarea: - se extrage un numar cuprins intre 1 si 999 reprezentand valoarea bonului fiscal, luandu-se in calcul doar diviziunile leului si incluzand taxa pe valoarea adaugata. Urmatorul numar extras reprezinta ziua calendaristica a lunii pentru care se organizeaza extragerea, sau a perioadei atunci cand este vorba de extrageri ocazionale.

Pentru revendicarea premiilor se vor prezenta in termen de 30 de zile la sediul teritorial ANAF urmatoarele acte:

- bonul fiscal castigator
- copia actului de identitate
- o declaratie tip

La expirarea celor 30 de zile, unitatile teritoriale ANAF au termen de 10 zile pentru a transmite lista persoanelor care si-au revendicat premiile. Ulterior, Ministerul Finantelor isi asuma obligativitatea de a vira in termen de 30 de zile in contul bancar al castigatorului contravaloarea premiului.

Facebook